Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2108041147
Δευτέρα - Σάββατο: 9:00 - 14:30
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60.00
Για τα 2 πρώτα κιλά

Βρεγμενη συσκευή, κινητό ,tablet υπολογιστής ;

30/05/2022
από Ελευθερία Κεφαλούδη

Βράχηκε το κινητό σου;

 

Σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, καθώς είναι αυξημένες οι πιθανότητες να χαλάσει. Υπάρχουν ωστόσο κάποια βήματα που λειτουργούν σαν «πρώτες βοήθειες». Ενδεχομένως να μην εγγυώνται πάντα σωστό αποτέλεσμα, αλλά εδώ θα δεις πώς μπορείς να σώσεις ένα βρεγμένο κινητό.

 1. Βγάλε το αμέσως από το νερό

Αν το κινητό έπεσε στο νερό, βγάλε το αμέσως. Όσο περισσότερο είναι εκεί, τόσο δυσχεραίνει η κατάστασή του. Αν ταυτόχρονα φορτίζει, πρώτα από όλα αφαίρεσε το φορτιστή και μην το φορτίσεις μέχρι το πλήρες στέγνωμα του.

2. Απενεργοποίησέ το

Το δεύτερο βήμα που έχεις να κάνεις, είναι να το απενεργοποιήσεις. Ακόμη κι αν βλέπεις πως λειτουργεί, εντούτοις υπάρχουν πιθανότητες βραχυκυκλώματος. Μην το ενεργοποιήσεις  μέχρι το πλήρες στέγνωμα του .

3. Βγάλε τη μπαταρία (το πιο σημαντικό βήμα)

Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως πιστεύεις αρχικά. Κι αυτό γιατί, στα σύγχρονα τηλέφωνα, η μπαταρία δεν βγαίνει χωρίς κατσαβίδι. Διάβασε τις οδηγίες χρήσης για να δεις πώς μπορείς να την αφαιρέσεις χωρίς να κάνεις ζημιά. 

Ακολούθως, τοποθέτησε τόσο την μπαταρία, όσο και το κάλυμμα, αλλά και το ίδιο το τηλέφωνο, σε στενό πανί ή πετσέτα.

Είναι πολύ πιθανόν το τηλέφωνο να έχει και δείκτη βλάβης νερού. Αυτός βρίσκεται δίπλα ή πάνω στην μπαταρία. Το λεγόμενο Liquid Contact Indicator (LCI) είναι ένας δείκτης συνήθως άσπρου χρώματος. Όταν έρθει σε επαφή με το νερό, αλλάζει χρώμα. Αν γίνει κόκκινο ή ροζ, πάει να πει πως η συσκευή επηρεάστηκε από το νερό.

Αν δεν μπορείς να αφαιρέσεις την μπαταρία επισκέψου το κατάστημα μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 4. Αφαίρεσε τη SIM και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ 

Κάρτα SIM, κάρτα μνήμης, στυλό, κάλυμμα, ακουστικά και οτιδήποτε άλλο, πρέπει να αφαιρεθούν. Τοποθέτησέ τα στη στεγνή πετσέτα για να απορροφήσει τυχόν νερό. 

 

5. Στέγνωσε τη συσκευή και τα αξεσουάρ της

Αφού τα αφαιρέσεις όλα, είναι στιγμή να προχωρήσεις με το στέγνωμα. Αναλόγως του νερού που δέχτηκε η συσκευή, ίσως η απλή πετσέτα να μην το στεγνώσει πλήρως.

Εκεί θα πρέπει να το ανοίξεις και να το περάσεις με ισοπροπυλική αλκοόλη 90%+.

6. Ρύζι στο κινητό;

Όσο χρονικό διάστημα υπάρχουν τα κινητά τηλέφωνα οι άνθρωποι τα βάζουν στο ρύζι σε περίπτωση που βραχούν. Είναι κάτι που ακούσαμε, μάθαμε και το κάνουμε. Από που όμως προέκυψε κάτι τέτοιο; Βασικά, υπάρχει πριν από τα smartphones. 

Ωστόσο, οι κατασκευαστές  επισημαίνουν ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα. Μπορεί το ρύζι να έχει κάποιες ιδιότητες απορρόφησης της υγρασίας, αλλά είναι πολύ μικρές. Και δεν διορθώνει το βασικότερο πρόβλημα, που είναι η υγρασία εντός του smartphone.

Αν το νερό δεν έχει εισχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και το αφήσεις απλά να στεγνώσει, θα το σώσεις. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι είναι το ρύζι το οποίο μάζεψε το νερό, όταν στη πράξη περισσότερο ευθύνεται το γεγονός ότι το άφησαν απλά να στεγνώσει. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να εισχωρήσει κόκκος ρυζιού σε κάποια εσοχή (θύρα φόρτισης ή υποδοχής ακουστικών)

Σε κάθε περίπτωση προτείνεται όταν είναι εφικτό να επισκεφτείς το κατάστημα μας ή οποιοδήποτε επισκευαστικό κέντρο για τον πλήρη καθαρισμό από την υγρασία , αφού ακόμα και μια ελάχιστη σταγόνα νερού μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και τελικά την καταστροφή της συσκευής μας αλλά και την απώλεια των δεδομένων που υπάρχουν μέσα σε αυτήν.  

Φόρτιση Μπαταρίας

03/05/2022
από Ελευθερία Κεφαλούδη

Φόρτισε και Φρόντισε σωστά τις μπαταρίες των συσκευών σου

 

Οι συσκευές που χρησιμοποιούμε  καθημερινά εξελίσσονται αλλά ένα χαρακτηριστικό τους έχει μείνει στάσιμο μέσα στα χρόνια, η μπαταρία. 

Η τεχνολογία μπαταρίας που χρησιμοποιείται σε όλες τις σύγχρονες συσκευές, όπως smartphonelaptoptablet κ.α. είναι ιόντων λιθίου. Η απόδοση κάθε μπαταρίας λιθίου είναι αναπόφευκτο πως θα μειωθεί με τον καιρό οπότε καλό είναι να αγοράζεις συσκευές με μεγάλες μπαταρίες οι οποίες θα αντέξουν περισσότερα χρόνια.

Εκτός από αυτό, όμως, σημαντικό ρόλο στη διάρκεια ζωής μίας μπαταρία λιθίου παίζει και ο τρόπος της φόρτισης της. Εμείς θα σου δώσουμε κάποιες  συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις την μπαταρία σου σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό αλλά και για να έχεις μέγιστη απόδοση μέσα στην ημέρα.

Θερμοκρασία λειτουργίας

Αυτό που θα επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου είναι η θερμοκρασία της. Αυτός είναι ο μόνος ουσιαστικός λόγος για να μην μείνει μία μπαταρία πολύ ώρα στην πρίζα. Η εσωτερική θερμοκρασία της μπαταρίας πρέπει θεωρητικά να μένει μεταξύ 20 και 25οC για τη βέλτιστη απόδοση. Οπότε, αν μπορείς, καλό θα ήταν να αποφύγεις τη φόρτιση στο αμάξι (κυρίως το καλοκαίρι που θερμοκρασία είναι υψηλή).

Το ίδιο ισχύει και για τη μπαταρία του laptop σου. Δεν πειράζει να το αφήσεις για ώρες στην πρίζα όσο δουλεύεις αλλά φρόντισε να υπάρχει καλή κυκλοφορία αέρα. Αν η μπαταρία είναι αποσπώμενη τότε μπορείς να την βγάλεις τελείως αν θα δουλεύεις σε αυτό για ώρες, απλά πρόσεχε μην αποσυνδέσεις κατά λάθος το φορτιστή και σβήσει το μηχάνημά σου.

Φόρτιση το βράδυ

Καλό θα ήταν να μην γίνεται συχνά.

Η αλήθεια είναι πως όλα τα σύγχρονα smart phones tablet και laptop  διαθέτουν ενσωματωμένες προστασίες για την μπαταρία που μένει πολλές ώρες στη φόρτιση. Έτσι, όταν η μπαταρία φτάσει στο 100% η φόρτιση σταματά και η συσκευή μας τραβάει  ελάχιστο ρεύμα συντήρησης  ώστε να  μένει πάντα στο 100% η συσκευή σου μέχρι να το βγάλεις από την πρίζα. Θεωρητικά υπάρχει μία μεγαλύτερη φθορά στη μπαταρία αλλά η διαφορά είναι μηδαμινή. Αν φυσικά μπορείς να το αποφύγεις τότε ακόμα καλύτερα, απλά η συνεχόμενη φόρτιση για πολλές ώρες δεν θα καταστρέψει τη μπαταρία άλλα θα της μειώσει την διάρκεια ζωής.

Η χρήση κατεστραμμένων καλωδίων

Ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις, είναι η χρήση φθηνών η καταστραμμένων καλωδίων, ή καλωδίων μη συμβατών με τη συσκευή. Η καλύτερη πρακτική, είναι να μένεις με τα αξεσουάρ φόρτισης του κατασκευαστή ή από διάφορα άλλα έμπιστα brands. Απέφυγε τα πάμφθηνα.

Πλήρης αποφόρτιση στις μπαταρίες λιθίου,  δεν προτείνεται .

Αυτό ίσχυε για τις  μπαταρίες Ni-Cd (δηλαδή πολύ παλιότερης τεχνολογίας που εμφάνιζαν το φαινόμενο μνήμης) και η μπαταρία έπρεπε  να αποφορτίσει πλήρως για να την φορτίσουμε. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για τις μπαταρίες λιθίου, και αντίθετα είναι κακό για την υγεία της μπαταρίας. Η φόρτιση του smartphone, του laptop και όποιας άλλης συσκευής, θα πρέπει να ξεκινήσει πριν αυτή αποφορτιστεί τελείως. Αν τύχει ποτέ να σβήσει η συσκευή σου δεν πειράζει, απλά καλό είναι να μην γίνει συνήθεια.

Μερική φόρτιση

Κατά συνέπεια οι μικρότερες φορτίσεις κάνουν καλό στη μπαταρία της συσκευής σου. Φεύγεις  από το σπίτι σου και το smartphone έχει 30% μπαταρία; Βάλε το κινητό σου να φορτίσει για λίγο και μην το φορτίσεις για πολλές ώρες μόλις επιστρέψεις στο σπίτι. Οι μικροί κύκλοι φόρτισης θα βοηθήσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου.

Χρησιμοποίησε τη συσκευή σου

Καλά όλα τα παραπάνω αλλά μην αφήσεις τη ζωή της μπαταρίας να επηρεάσει την καθημερινότητα  σου. Όσο και να προσέξεις, η μπαταρία της συσκευής σου έχει ημερομηνία λήξης. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την παρατείνεις με τους τρόπους που είδαμε παραπάνω. Πάνω από όλα όμως οι συσκευές σου είναι εργαλεία που σε βοηθούν καθημερινά σε δεκάδες πράγματα. Εκμεταλλεύσου λοιπόν τις δυνατότητές τους χωρίς να αγχώνεσαι για την υγεία της μπαταρίας. Αν μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές αυτές έχει καλώς, διαφορετικά, «κακομεταχειρίσου» την μπαταρία. Γι’ αυτό και αγόρασες τις συσκευές σου άλλωστε, για να τις χρησιμοποιείς.

Σε κάθε περίπτωση η αντικατάσταση μπαταρίας στον Βασιλειάδη είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

Η αντικατάσταση της μπαταρίας του κινητού μας προτείνεται κάθε τρία χρόνια περίπου , με εξαίρεση τις συσκευές iPhone όπου η διάρκεια της μπορεί να φτάσει και τα τέσσερα χρόνια με πολύ καλή χρήση .

 

Backup

03/05/2022
από Ελευθερία Κεφαλούδη

Backup - Αντίγραφο ασφαλείας

Μια από τις πιο σημαντικές ενέργειες για όλες τις συσκευές μας σε οποιοδήποτε smart phone, είναι αυτή του backup. Ποτέ δεν ξέρουμε πότε τα πράγματα θα πάνε στραβά και σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να χάσουμε τα πολύτιμα δεδομένα σας. Δείτε όλες τις μεθόδους για να κάνουμε αντίγραφα ασφαλείας στο κινητό σας .

1.Cloud

2.Pc

3.USB Stick

4.Κάρτα Μνήμης- Micro SD

Tempered Glass

03/05/2022
από Ελευθερία Κεφαλούδη

Τι είναι το TEMPERED GLASS

 

Πριν από λίγα  χρόνια οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε  καν τι είναι το tempered glass. Ένα tempered glass είναι μια προστασία πολλών στρωμάτων. Έχει μια στρώση απορροφητικής σιλικόνης, στρώση ενός φίλμ τερεφθαλικού πολυαιθυλένιου, την στρώση του κατεργασμένου γυαλιού και τέλος μια ολεοφοβική (υδροφοβική) επίστρωση. Το tempered glass είναι περίπου 5 φορές πιο ανθεκτικό από το κανονικό γυαλί.

Το Tempered glass λοιπόν  είναι μια στρώση γυαλιού πάνω από την οθόνη του κινητού μας, που για να κατασκευαστεί ξεκινάει από το κλασικό γυαλί και θερμαίνεται/ψύχεται πολύ γρήγορα. Αυτό το γυαλί σπάει διαφορετικά από το κοινό γυαλί. Στο σπάσιμο δημιουργεί θραύσματα με στρογγυλεμένες άκρες και όχι μυτερές όπως το απλό γυαλί.

Επομένως :

Το tempered glass είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για το κινητό μας

Πως προστατεύει : Συμβαίνει σε όλους μας, καθώς περπατάμε ή μιλάμε το τηλέφωνο μας πέφτει από τα χέρια και προσκρούει με δύναμη στο πάτωμα. Σε μια τέτοια περίπτωση το tempered glass προστατεύει την οθόνη του από το ράγισμα ή το σπάσιμο.Έτσι ακόμη και αν το ίδιο καταστραφεί ολοσχερώς, η οθόνη θα παραμείνει αλώβητη.

Επιπλέον το tempered glass παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στη θερμότητα. Έτσι προστατεύει το κινητό σου από την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο ή σε κάποια πηγή θερμότητας.

Τα πλεονεκτήματά του έναντι στις απλές μεμβράνες είναι ότι το tempered glass είναι πιο ανθεκτικό, αντιστέκεται στη φθορά και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ενώ προστατεύει πολύ πιο αποτελεσματικά τη συσκευή σου.

Πρέπει να το τοποθετήσω; Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, το tempered glass είναι ένα αξεσουάρ απολύτως απαραίτητο και μπορεί να  «σώσει» κυριολεκτικά την συσκευή σου. Για να προστατεύσει όμως αποτελεσματικά το κινητό σου θα πρέπει να τοποθετηθεί σωστά. Όσο προσεκτικοί και αν είστε, καλύτερα να αναθέσετε την εφαρμογή του σε κάποιον ειδικό.